Ζωγραφίζεις;

Saturday, March 21, 2009

-ίλα

Φιλοσοφική διάθεση και σήμερα. Με απασχολούν τα εις -ίλα λήγοντα ουσιαστικά. Έμαθα, λοιπόν, ότι ετούτα δηλώνουν κάτι το δύσοσμον ή τέλος πάντων μία κατάσταση που προκαλεί μνια κάποια δυσφορία. Που-χου αι λέξεις σκατίλα, μασχαλίλα, ποδαρίλα, σαπίλα, βαρβατίλα, ανθρωπίλα κουτουλού.
Υπάρχουν όμως και λέξεις πιο ιδιαίτερες, στις οποίες μέχρι στιγμής δεν είχε δοθεί κάποιος ορισμός. Αυτό, μέχρι σήμερα. Με υπερηφάνεια, το βλογ της υπέρβασης δίνει μνια γροθιά στο κατεστημένο και δίνει ξεκάθαρους ορισμούς για τες λέξεις αυτές.
Τσεκ ιτ άουτ, γιολ:
Τεκίλα-> Η μυρωδιά της τεχνολογίας. Εκ του τεκ (tech). Ήτοι, η μυρωδιά που αναδύεται από ηλεκτρονικές συσκευές, κυρίως όσο αυτές είναι καινούριες.
Μαντίλα-> Η μυρωδιά της παράνοιας. Εκ του μαντ (mad->madness). Διότι και η παράνοια έχει τη δική της, ιδιαίτερη, προσωπική μυρωδιά.
Καμήλα-> Η μυρωδιά της κάμερας. Εκ του καμ (cam). Υποκατηγορία της τεκίλας, διότι ακόμα κι εδώ υπάρχει ένα είδος γευσιγνωσίας. Δηλαδή, όπως συμβαίνει με τα κρασιά, έτσι και με τις συσκευές, κάθε μία έχει μνια μυρωδιά-ταυτό(τη)τα. Κατ'άλλους βέβαια, η λέξη καμήλα αντιστοιχεί στη μυρωδιά του σπέρματος, εκ του καμ (cum). Τσκ, χυδαιότητες. Το αξιοπερίεργο είναι ότι είναι το μόνο εις -ίλα λήγον λήμμα που γράφεται με η. Τι τα θες, όλα έχουν τις εξαιρέσεις τους.
Τσαντίλα-> Η μυρωδιά της τσάντας. Εκ του τσάντα, δηλαδή πόσο πιο προφανές;
Βίλλα-> Η μυρωδιά του βιλ. Τι είναι το βιλ; Δεν ξέρω αλλά υπάρχει. Περισσότερες πλεροφορίες εδώ http://www.theweatherprediction.com/habyhints/249/
Βανίλα-> Η μυρωδιά του βαν. Εκ του γνωστού οχήματος βαν, λάικ ντα; Ωστόσο στην Ελλάδα, λόγω γειτονίας με την Ιταλία, η λέξη αυτή προφέρεται βανίλια. Κακώς.
Το πόνημα αυτό, θα συνεχιστεί.-

5 Comments:

Blogger Ανισόρροπος said...

Νομίζω οτι βίλος στα κυπριακά σημαίνει πέος οπότε άνετα θα μπορούσε το βίλλα να σημαίνει μυρωδιά του πέους.

March 21, 2009 at 5:19 AM  
Blogger Ανισόρροπος said...

επίσης να προσθέσω
Νίλα = η μυρωδιά του γράμματος Ν. Νι.
Μίλλα (jovovich) = αντιστοίχως του Μ.
Ξυνίλα = Η μυρωδιά του συνδυασμού γραμμάτων ξι και νι. (αντιδρούν)
Φύλλα - προφανές

March 21, 2009 at 5:26 AM  
Blogger παουρέντζερ(ο πράσινος) said...

thelw na prosthesw egw epishs kai thn stelila kai thn opoia egw o idios dhmiourghsa kai ..kai..kai oti den exei kamia sxesh me dusosmia!!!
kai yes it is!!
ahaaaaaaaaa

March 22, 2009 at 4:08 PM  
Blogger karderinaki said...

Συμφωνώ με τον Ανισόρροπο περί βίλλου = πέους. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω το "πιπίλα", που προφανώς αναφέρεται στη μυρωδιά των ούρων, από τα συνθετικά< πιπί+ κατάληξη -ίλα. Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για το "ανατριχίλα"!

March 30, 2009 at 3:25 AM  
Blogger beth said...

:D τεκιλα λέει. Τα σπας.
Χμ πιστευω πως πρεπει να αναλαβεις χρεη ετοιμολόγου, εκ της ετοιμολογιας των λεξεων αλλα και της δικής σου ετοιμολογια - δηλαδή τι πιο προφανες;)
φιλια

April 15, 2009 at 3:39 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home