Ζωγραφίζεις;

Tuesday, May 27, 2008

Άι'μ σόου εξάιτιντ!!

Εντ άι τζαστ κεν'τ χάιντ ιτ! Ξυπνήσαμαν από ένα διατροφικό λήθαργο ετών και είμαι πολύ περήφανος!:) Ω ναι, ανακαλύψαμαν ξαφνικά ότι "μας πουλάνε λάδι μηχανής για ηλιέλαιο" και ξεσηκωθήκαμαν. "Μας πουλάνε". Ποιοί; Αυτοί. Στο μυαλό κάθε Έλληνα υπάρχουν οι "Αυτοί" που ευθύνονται για οτιδήποτε. Από μια άυξηση του ΦΠΑ μέχρι τα αέρια που προκαλεί η υπερκατανάλωση φακής. Είναι ο πλέον αγαπημένος και διαδεδομένος αποδιοπομπαίος τράγος, ένα ιερό (α)πρόσωπο της ελληνικής συνωμοσιολαγνείας.
Συγκεκριμένα όσον αφορά στο θέμα του λαδιού, οι "Αυτοί" είχαν εντοπιστεί πολύ πριν τη δημοσιοποίηση του όλου μπουρδέλου από ορισμένα ανεξάρτητα λαγωνικά, ήτοι από συμπατριώτες μας που με το σύνθημα "έχω μύτη εγώ!" μας προειδοποιούσαν χωρίς φιξ τεκμήρια φυσικά ότι "σ'αυτά τα φαστ-φουστ, πώς τα λέτε, τα τηγανίζουνε όλα σε πετρέλαιο!". Ναι υπήρχε μία δόση υπερβολής, η οποία όμως αποτελεί πιστοποίηση της εθνικής μας ταυτότητας. Το θέμα είναι ότι στη ρεαλιστική της εκδοχή, αυτή η προειδοποίηση έχει μια κάποια λογική βάση.
Χωρίς καμία ουσιαστική γνώση πάνω σε μηχανολογικά θέματα και βάσει κοινής λογικής και μόνο, υποθέτω ότι το λάδι μηχανής έχει όσο να πεις μια ανθεκτικότητα παραπάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα λάδια (βλέπε ηλιέλαιο). Επομένως θα αντέχει και περισσότερο σε αυξημένες θερμοκρασίες. Άρα αν θέλουμε να νοθεύσουμε το ηλιέλαιο στο οποίο τηγανίζουμε π.χ. τα τσιπς μας ούτως ώστε να αυξήσουμε την ανθεκτικότητά του, περιορίζοντας έτσι τας δαπάνας μας με προφανή συνέπεια την άυξηση των κερδών (ειδικά αν είμεθα και πολυεθνική εταιρία ) ε, θα προτιμήσουμε λάδι μηχανής! Γιες, προφανώς για'μένα η όλη υπόθεση δεν αποτελεί σκάνδαλο.
Βέβαια η λέξη σκάνδαλο αυξάνει πάντα ως διά μαγείας τις πωλήσεις και τους δείκτες τηλεθέασης. Χρυσό παράδειγμα και ο ομώνυμος δίσκος της απόλυτης Πέπης Τσεσμελή.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Egw pali den katalava tipota apo afta poy ginanai peri ladiou prosfata oO
Telika ti ehei mesa to ladi???
An thes omws soy lew aneta gia thn stafidikh krish stis arhes toy 20aiwna, poy pragmatika EPLHXE (pun intended) thn ellhnikh ikonomia..!

May 27, 2008 at 11:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ναι, κοίταξε... γενικότερα στην Ελλάδα το χουμε ένα θέμα! Μας παρουσιάζουν τα αυτονόητα ως ειδήσεις και εμείς νομίζουμε ότι ανακαλύψαμε την Αμερική!!! Γενικότερα κάθε φορά που θέλουν να ξεχάσουμε κάτι (βλ. ασφαλιστικό) μας παρουσιάζουν κάτι άλλο να 'χουμε να ασχολούμαστε!!!

May 28, 2008 at 4:13 AM  
Blogger rhino said...

κοίτα μάικ, το λάδι έχει μέσα *και* λάδι μηχανής (κάτι που δεν είδα να χαλάει την ομολογουμένως υπέροχη γεύση των γεωμήλων των mcDonald's..:Ρ) και ναι ΘΕΛΩΩΩΩΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΦΙΔΙΚΗ ΚΡΙΣΗ! και τότε θα γράψω το άι'μ σόου εξάιτιντ παρτ του!
χόουπ μου (πρέπει να μάθω και το όνομά σου λάικ νάου γιατί δε γίνεται να είσαι αδήλωτο λαχανάκι!:Ρ) είσαι μέσα στο μυαλό μου-διότι ναι, διαθέτω κι απ'αυτό! και δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό.. είναι και το όλο θέμα με τη μετενσάρκωση του Ρήγα Φερραίου, το Ζαχόπουλο.. και φυσικά και άαααλλα πολλά.. μα πόσο χαίρομαι που συμφωνούμε!:)))))))

May 29, 2008 at 4:04 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home