Ζωγραφίζεις;

Wednesday, October 17, 2007

Η γυναικομαστία στη σύγχρονη δυτική κοινωνία

Το κρύο έσφιξε, τα πρώτα κάστανα είναι έτοιμα προς βρώσιν, οι μύτες άρχισαν να κοκκινίζουν, οι τσουλάρες εξακολουθούν να φοράνε μίνια αλλά πλέον τα μπούτια είναι μωβ, ο Πανίκας ακόμα κάνει κούνια (υποψιάζεται κανείς ότι μπορεί να είναι παιδεραστής;) και οι ρόγες μας οξύνονται απειλητικά ως απόκριση στο ψύχος. Προσωπικά βέβαια δεν κατάλαβα ποτέ τι νόημα έχει αυτή η αντίδραση, άσε που εκτός από τις μπλούζες μας, κινδυνεύει και όλο το κοινωνικό σύνολο (το μόνο που βλέπω τις τελευταίες μέρες στο δρόμο είναι ακονισμένες ρόγες να στρέφονται με μένος κατά πάνω μου).

Ωστόσο δε θα εστιάσω στις ρόγες, απλά αποτελούν μία εξαίρετη εισαγωγή για τη μικρή μου πραγματεία.. Παρατηρούσα τις προάλλες σε ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου που η ψηφιακή κοινωνία μας ονομάζει αναιδώς «οικογενειακό γεύμα», το θείο Ισίδωρο με την ψευδή γυναικομαστία και μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες. Κατ’ αρχάς, πώς γίνεται μια γυναικομαστία να είναι ψευδής, από τη στιγμή που είναι κάτι παραπάνω από εμφανής άρα και αληθής;

Ωστόσο, δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Το βασικό ερώτημά μου είναι, αν όντως υπάρχει μια νομοτέλεια στο σύμπαν, δηλαδή αν όλα εξυπηρετούν κάποιον ανώτερο στόχο, τότε τι στο διάολο ρόλο βαράει η γυναικομαστία; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν ποτέ τα βυζιά σε έναν άντρα; Μία γυναίκα σαφώς τα χρειάζεται για να θηλάσει και για να τροφοδοτήσει αυνανιστικές φαντασιώσεις και σεξιστικές συμπεριφορές. Εφ’ όσον όμως ένας άντρας δεν μπορεί να μείνει έγκυος (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), τα βυζιά του είναι τελείως άχρηστα.

Και εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με ένα θεολογικό ζήτημα. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι «ο άνθρωπος φτιάχτηκε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του υψίστου». Αν λοιπόν όντως ισχύει αυτό, πρέπει κι ο Θεός να είναι μαστοφόρος, κάτι που αντιβαίνει στην επικρατούσα εικόνα για το Θεό, ο οποίος όπως κι αν εμφανίζεται (καλοκάγαθος γεράκος με τα μαλλιά του Χρήστου Θηβαίου, ευγενής φυσιογνωμία με μπλε μάτια και μακριά καστανά μαλλιά, περιστέρι που δε θα σχολιάσω), δεν έχει ποτέ μα ποτέ γυναικομαστία. Ακόμα και στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», ο Τζίζας παρουσιάζεται ως συλφίδα, πλάκα μπρος και πλάκα πίσω. Θα μου πεις είναι κι ο χιτώνας που κόβει, ειδικά αν είναι και κρουαζέ. Αλλά το θέμα είναι ότι βυζί δεν υφίσταται. Επομένως, τι συμβαίνει με τη γυναικομαστία; Ποιος ο ρόλος της και γιατί ακόμα και ως περιστέρι, ο Θεός δεν πάσχει ποτέ από αυτή; Και εν πάση περιπτώσει, αφού υπάρχει που υπάρχει, γιατί κανείς δεν ασχολείται με το θέμα; Γιατί ας πούμε δεν υπάρχουν σουτιέν για άντρες; Ή έστω ειδικές αγωγές καταπολέμησής της όπως συμβαίνει παραδείγματος χάριν με την κυτταρίτιδα; Διότι εκτός των άλλων, η γυναικομαστία μπορεί να αποδειχθεί σοβαρός παράγων απόσπασης της προσοχής: όποτε με βρίζει ο πάντα τόπλες μπαμπάς μου το 50% της προσοχής μου εστιάζει στα όσα μου σέρνει και το άλλο 50% στα παλλόμενα στήθια.

Άρα πρέπει να δράσουμε άμεσα! Ζητούμε επιτακτικά την αναγνώριση της γυναικομαστίας ως μάστιγος, την επιχορήγηση ερευνών για την εύρεση θεραπείας και την ίση μεταχείριση μαστοφόρων και μη ανδρών.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Προσωπικα πιστευω εχουμε να κανουμε με μια συνομωσια που στηθηκε απο bisexual ατομα με τασεις αρνησης και υπερβολικη εξαρτηση απο τα γυναικεια στηθη. Τυχαιοι ανδρες γινονται στοχος αυτων των βαρβαρων και απειλουνται απο διασπαση λεκανης, ρηξη ταυτοτητας και καρκινο του μαστου!!!
οργανωνω ηδη συναυλια στο Συνταγμα, την Ναυαρινου και την Ανω Μουρια για να αφυπνησουμε τον λαο!
να ειστε ολοι εκει διχως ρουχα και αναστολες.
vive la resistance!!!

October 18, 2007 at 2:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

χαχα, ωραίο κειμενάκι, και πίστευα ότι θα βρω ιατρική βιβλιογραφία για την εργασία μου...φαντάομαι θα μάθεις ότι η γυναικομαστία του θείου σου είναι ψευδής αν πάρεις υλικό και δεις ότι είναι λίπος και όχι μαστός όπως συμβάινει στην αληθη. Ελπίζω πάντως να ναι ψευδής και ο θείος σου να χει καλό ήπαρ...

May 25, 2008 at 8:34 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home