Ζωγραφίζεις;

Wednesday, February 6, 2008

Ανάδρομος είσαι και φαίνεσαι!

Ζούμε μια πανδαισία χρωμάτων κι αισθημάτων τελευταία, ομολογουμένως. Το χάσιμο στην επικοινωνία έχει ενταθεί, περονόσπορος έπεσε στην εγχώρια σόου-μπιζ και αποδημούν εις κύριον διάφοραι σελεμπριτέ της λεβεντογέννας χώρας μας (με τον μπίσοπ να έχει κάνει ηρωικά την αρχή, φυσικά), το pH μας πέφτει ραγδαία κι είμαστε όλοι σαν να έχουμε υποστεί χημικό πήλινγκ και πάνω απ' τα δύσμοιρα κεφάλια μας, αιωρείται αναβοσνήνουσα η λέξη "ΣΥΓΧΥΣΗ"* με κόκκινο νέον.
Ω ναι, λαχανάκια μου, υπάρχει εξήγησις! Όπως επληροφορήθην από πλειάδα επιστημόνων (μερικοί εκ των οποίων είναι η Άση Μπήλιου και ο Κώστας Λεφάκης), ο Ερμής είναι ανάδρομος και έχουμε και έκλειψη στον Υδροχόο. Δεν ξέρω αν άκουσα καλά, γιατί είχαμε ξενυχτήσει στης Σταυρούλας και αυτά τα άκουγα μεταξύ ληθάργου και κόσμου των ζωντανών, αλλά ο ανάδρομος επηρεάζει κυρίως το συνάφι μου (τους Υδροχόους δηλαδή), οι οποίοι ως κοινωνικό ζώδιο μετά βίας πάμε για χέσιμο μόνοι μας -με το μπαρδόν κιόλας αλλά όσο να πεις ισχύει- κι έτσι, μαζί μ' εμάς τους εκ γεννετής χτυπημένους απ'τη γιγάντια χαβούζα που για να δώσουμε μια νότα φινέτσας την ονομάζουμε σύμπαν, αυτήν τη σεζόν η διάρροια του σύμπαντος θα πέσει επίσης πάνω σε Λέοντες, Ταύρους (προσοχή φίλτατε αστρομαχητά!) και Σκορπιούς (εξτρά κατανόηση στον Κίμωνα Κουλούρη αυτές τις δύσκολες μέρες).
Όσο για το τι ακριβώς σημαίνει ο ανάδρομος Ερμής, θα σας ενημερώσω πάραυτα. Ο Ερμής είναι ένας μεγάλος πάπαρος, ο φασίστας του σύμπαντος, ένα μουνί με χαμηλό πληθωρισμό. Όχι, κατά βάση δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Όταν όμως αποφασίζει το χρυσό μου για ποικιλία να ακολουθήσει ανάδρομη πορεία, είναι λες και το σύμπαν έχει περίοδο και ξεσπάει όοοοοοοοολα του τα νεύρα πάνω μας. Μα φυσικά υπάρχουν και οι τυχεροί (όπως είμαστε εμείς και οι άλλοι πεταμένοι γι' αυτή τη σεζόν), τους οποίους πιτσιλάει το μεγαλύτερο μέρος του σκατού. Εν γένει, τα αποτελέσματα της τσαχπινιάς του Ερμή είναι η απώλεια επικοινωνίας οποιασδήποτε μορφής, διάφορα κουλά του τύπου
-"Πάτησα το καζανάκι και βγήκε μια καρυάτιδα από τη χέστρα!"
-"Ναι μα δε σου χρειάζεται λίφτινγκ.."
-"Το ξέρω ότι μένω πολύ μακριά από την Αθήνα αλλά ΣΥΝΕΒΗ ΣΟΥ ΛΕΩ!! ΦΟΒΑΜΑΙΙΙΙΙΙ!¨
-"Φυσικά και είμαι υπέρ του μπότοξ. Λιγότερος πόνος, παιδί μου.."
που ως διάλογος μα και ως κατάσταση περιγράφει συνοπτικά το κωλοχανείο που δημιουργείται, γενικώς πολλά ατυχήματα και σαφώς είναι η χείριστη περίοδος για οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα. Αν για παράδειγμα κάποιο ζουμπουρλούδικο λαχανάκι σκέφτεται να ξεκινήσει δίαιτα τις προσεχείς ημέρες, το βλογ μας θα το συνεβούλευε να το πράξει μετά τις 19/2, οπότε και η καραπουτανάρα -θε μου σχώρα με- θα εγκαταλείψει την ανάδρομη πορεία της και όλα θα επανέλθουν. Ειδάλλως, μπορεί όχι μόνο να μην αδυνατίσει, αλλά να υπερτριπλασιαστεί. Να μη μιλήσω για το ενδεχόμενο να κάνει κάποιο λαχανάκι εγχείριση επιμήκυνσης πέους.
Υπομονή λοιπόν λαχανάκια μου, σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκετε. Και μια που το παρόν ποστ ξεκίνησε με μια μίνι αναφορά στο μακαριστό μπίσοπ, θα κλείσει και με μία απόδειξη της εγκυρότητας των όσων λέγονται σ' αυτόν τον ταπεινό διαδικτυακό τόπο. Επληροφορήθην λοιπόν παρά του φιλτάτου κυρίου κυρίου αστρομαχητού (τον οποίο και ευχαριστώ à propos), ότι ο μπίσοπ εγεννήθη στις 17/1, επομένως ήτο Αιγόκερως, όπως πολύ σωστα είχα υποθέσει. Δοξάστε με.

*η ετυμολογία του λήμματος "σύγχυση" οφείλει να δωθεί από τον Ανισόρροπο που ως Τοξότης δεν επηρεάζεται από τα τσαλίμια του Ερμού και επίσης έχει και καιρό να κάνει ποστ (μπηχτή και ουχί συναδελφικό μαχαίρωμα-δεν είναι "πρώτο θέμα" εδώ!)

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

egw agaphte rinokere!!!
akolouthisa thn symvoulh sas kai dethika sto kalorifer gia na mhn valw ton eayto pou se kindyno vgainontas apo to tsardi mou...

evala kai thn tv apenanti na paizei "EXTRA 3" (asxeto alla aytotimwroumai)

ps: parakaleitai pantws o kyrios diaxeiristas na mhn to anavei toso kaylwtika to kalorifer dioti h plath mou einai sto tsak na ginei vafla. eyxaristw

February 7, 2008 at 6:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home